Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 39


COMUNICAT


Vineri, 6 februarie a.c., secretarul de stat parlamentar în Ministerul Federal al Apărării din Germania, domnul Walter Kolbow, și-a încheiat vizita în România, efectuată la invitația secretarului de stat Sorin Encuțescu.

Referitor la rezultatele discuțiilor purtate cu oficialii români, domnul Kolbow a apreciat stadiul reformei în domeniul apărării din țara noastră. De asemenea, domnia sa a subliniat că, în prezent, Alianța Nord-Atlantică se află în plin proces de transformare, iar forța de reacție rapidă va trebui să dispună de efective bine pregătite în lupta împotriva terorismului. Structurile de comandă ale forței vor trebui să fie în măsură de a disloca, oricând și oriunde, trupe capabile să apere pacea mondială.

Secretarul de stat Encuțescu a apreciat că vizita omologului german se înscrie pe linia bunelor relații existente între armatele celor două țări încă din debutul procesului de aderare a României la NATO. Domnia sa a menționat că s-a convenit asupra modului în care specialiștii militari să conlucreze pentru armonizarea legislației referitoare la domeniul relațiilor publice și a celei privitoare la trimiterea de efective militare în misiuni în diferite teatre de operații.Biroul de Presa al M.Ap.N.