Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 40


COMUNICAT


În perioada 8 - 13 februarie a.c., o delegație militară condusă de locțiitorul șefului Statului Major General, domnul general-locotenent Ioan-Gavril Ghitaș, va efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitația generalului Peter Pace, adjunctul șefului Comitetului Statelor Majore Întrunite ale Armatei S.U.A.

Pe timpul vizitei, membrii delegației se vor informa asupra proceselor de reformă și modernizare ale structurilor militare, asupra procedurilor utilizate în activitatea de stat major și vor vizita baze militare aparținând categoriilor de forțe armate ale S.U.A. De asemenea, la Comandamentul NATO pentru Transformare, din Norfolk, delegația română va fi informată asupra perspectivei procesului de transformare a structurilor militare aliate și evoluției programului de Parteneriat pentru Pace.

În cadrul discuțiilor cu oficialii americani vor fi abordate teme cu privire la stadiul colaborării militare dintre armatele celor două țări, asistența și sprijinul acordate de S.U.A. pentru integrarea României în NATO, participarea la acțiunile de combatere a terorismului internațional. Un punct distinct pe agenda discuțiilor va fi sprijinul acordat de Armata României pentru rotirea efectivelor și echipamentelor americane ce îndeplinesc misiuni în spațiul ex-iugoslav.

În programul delegației române este prevăzută, de asemenea, depunerea unei coroane de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut, din Cimitirul Național Arlington.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General