Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 58


COMUNICAT


În zilele de 19 și 20 februarie a.c., domnul Juhasz Ferenc, ministrul apărării patriei al Republicii Ungare, efectuează o vizită oficială în România, la invitația domnului Ioan Mircea Pașcu, ministrul apărării naționale al României.

În cadrul convorbirilor oficiale se vor aborda teme referitoare la evoluția mediului de securitate în Europa de Sud-Est, zona Mării Negre și Orientul Mijlociu, participarea la misiuni în sprijinul păcii și la campania împotriva terorismului, stadiul și perspectivele dezvoltării proceselor de reformă și a cooperării militare bilaterale. De asemenea, se vor purta discuții pe subiecte precum transformarea NATO, evoluțiile privind Politica Europeană de Securitate și Apărare și operațiile Uniunii Europene de gestionare a crizelor.

Oficialul ungar mai are în program primiri la Președintele României, la primul-ministru și la Ministerul Afacerilor Externe.
Vineri, 20 februarie, de la ora 13.00, cei doi miniștri vor susține o conferință de presă la sediul M.Ap.N. Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 12.30 și 12.50.
Biroul de Presa al M.Ap.N.