Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 75


COMUNICAT


În perioada 9-11 martie a.c., o delegație militară condusă de general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General, efectuează o vizită oficială în Franța, la invitația șefului Statului Major al Armatelor Franceze, general de armată Henri Bentégeat.

Pe agenda discuțiilor dintre cei doi oficiali se află stadiul pregătirii Armatei României pentru aderarea la NATO, precum și probleme de interes în perspectiva transformării Alianței Nord-Atlantice. În același context se va discuta și despre componenta europeană de apărare, prezentându-se de către partea română contribuția statului și a armatei noastre la campania împotriva terorismului și deciziile luate în acest sens de autoritățile române.

Totodată, va fi analizat stadiul colaborării militare dintre armatele celor două țări și modalități de intensificare a acesteia, făcându-se și o informare privind procesul de restructurare și modernizare care se află în desfășurare în ambele armate.

Agenda vizitei cuprinde, de asemenea, întâlniri cu generalul de brigadă André René Var, șeful Diviziei Euroatlantice a Statului Major al Apărării, și cu șeful Delegației pentru Afaceri Strategice (omologul secretarului de stat pentru politica de apărare), Marc Perrin De Brichambaut, precum și vizitarea unor obiective militare din Franța.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General