Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Sorin Sava

 


Comunicat nr. 82


COMUNICAT


În cadrul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, secretarul de stat în M.Ap.N. George Cristian Maior s-a întâlnit miercuri, 10 martie a.c., la Washington DC, cu senatorul democrat Ben Nelson.

În cursul convorbirilor, senatorul Nelson a felicitat România pentru progresele înregistrate în procesele de tranziție și reformă a forțelor armate și a subliniat importanța „noilor prieteni și aliați” pentru SUA. De asemenea, senatorul a apreciat angajamentul autorităților române de continuare a implicării active în procesele de pace, stabilizare și reconstrucție din Irak și Afganistan. Totodată, domnia sa a exprimat sprijinul ferm al SUA pentru consolidarea relațiilor de cooperare bilaterale în domeniul securității.

Domnul secretar de stat George Cristian Maior a mulțumit pentru sprijinul acordat României în accelerarea reformelor din domeniul securității.

Ben Nelson a subliniat că „noii aliați au luptat, în ultimii 50 de ani, pentru aceleași valori ca și părinții națiunii americane” și a apreciat că „Țările Baltice și România au un rol important în transferul experienței acumulate către tinerele democrații din Estul Europei și Caucaz”.

La finalul întâlnirii, senatorul Nelson a reafirmat sprijinul acordat României, subliniind importanța spațiului Mării Negre în actualul mediu de securitate pentru asigurarea stabilității și securității pentru regiunea Asiei Centrale și a Orientului Mijlociu Lărgit.

Senatorul democrat Ben Nelson este membru al Comitetului Senatorial pentru Forțele Armate și, totodată, susținător al extinderii NATO și al integrării României în Alianța Nord-Atlantică.
Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare