Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 84


COMUNICAT


Militarii români din Batalionul 26 Infanterie „NEAGOE BASARAB”, aflați în misiune în cadrul operațiunii „IRAQI FREEDOM”, au fost vizitați joi, 11 martie a.c., în tabăra „WHITE HORSE”, de generalul-locotenent John McColl, care urmează să-și desfășoare activitatea într-un comandament al forțelor din Irak. Oaspetele britanic a avut în subordine, în Afganistan, militarii români din cadrul plutonului de Poliție Militară de la Kabul.

Comandantul batalionului, locotenent-colonelul Nicolae Ciucă, a prezentat zona de responsabilitate a unității, precum și misiunile executate de militarii români. Pe timpul discuțiilor s-au evidențiat activitățile desfășurate pentru ajutorarea populației irakiene și pentru creșterea siguranței și stabilității în zonă. Au fost abordate, de asemenea, riscurile și amenințările existente în acest moment în zona de operații.
Generalul-locotenent McColl a apreciat că misiunea executată de militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” este una foarte dificilă și a spus că aceștia au dat dovadă de profesionalism în acțiunile executate până în prezent.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General