Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 94


COMUNICAT


Joi, 18 martie a.c., secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, domnul Sorin Encuțescu, l-a primit pe domnul Joshua Kucera, specialist pe problemele Europei de Sud-Est al prestigioasei publicații „Jane’s Defense”, membru al delegației de jurnaliști americani și europeni care vizitează România în aceste zile, în cadrul unui program de pregătire profesională.

În cadrul discuțiilor au fost abordate probleme referitoare la preocupările Ministerului Apărării Naționale în ceea ce privește informarea opiniei publice în legătură cu participarea armatei la misiuni în teatrele de operații din afara teritoriului național, modalitățile de cooperare cu Parlamentul și Guvernul României, formele de dialog cu societatea civilă.

O bună parte a discuțiilor purtate s-au referit, potrivit interesului reprezentantului prestigioasei publicații, la contribuția României ca viitor membru al NATO, intențiile Guvernului României și M.Ap.N. cu privire la alocația din buget pentru apărare, reconversia profesională a personalului militar disponibilizat. S-a discutat, de asemenea, despre mecanismul și procedurile legale cu privire la tranzitarea și staționarea trupelor străine pe teritoriul național, condițiile în care se desfășoară dialogul M.Ap.N., în plan legislativ, cu Parlamentul României, cu Guvernul și cu diverse organizații neguvernamentale.

Oaspetele a fost plăcut impresionat de preocupările M.Ap.N. în ceea ce privește reconversia profesională a personalului militar și transparența manifestată în relațiile cu societatea civilă.
Biroul de Presa al M.Ap.N.