Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 101


COMUNICAT


Marti, 23 martie a.c., sub conducerea domnului Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc sedinta Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale din M.Ap.N.
Au fost prezentate principalele probleme de natura sociala identificate la nivelul structurilor militare si s-a concluzionat ca starea de spirit a personalului din armata poate fi apreciata ca fiind pozitiva.
S-a analizat posibilitatea ca personalul sa-si petreaca o parte a concediului de odihna in centre de odihna si tratament din alte tari, pe baza de reciprocitate. In aceasta idee a fost mentionat faptul ca centrele de refacere a capacitatii de munca, aflate in subordinea Directiei Administrative si Servicii, urmeaza sa fie evaluate de specialisti ai NATO.
In cadrul sedintei s-a luat hotararea de suplimentare, cu aproximativ 30, a locurilor repartizate in centrele de refacere a capacitatii de munca, acestea fiind alocate prioritar catre personalul apartinand categoriilor de forte armate. De asemenea, s-a analizat posibilitatea ca studentii cu rezultate deosebite la invatatura din cadrul institutiilor militare de invatamant sa beneficieze, gratuit, de locuri de odihna la munte sau la mare.
Structurile centrale ale ministerului vor analiza si vor prezenta modul de solutionare a problemelor semnalate.Biroul de Presa al M.Ap.N.