Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 108


COMUNICAT


Ofițerul de relații publice al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, locotenent Cristian Cănuci, a transmis următoarea corespondență:

An Nasiriyah, 28 martie 2004 - Aspectul umanitar al misiunii din Irak este o componentă esențială pentru întreaga activitate a infanteriștilor craioveni din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, care acționează în Provincia DHI QAR, din sudul Irakului. Astfel, sub coordonarea Scorpionilor Roșii, o firmă irakiană a finalizat recent, cu fonduri puse la dispoziție de Coaliția Multinațională, lucrările de renovare a unei școli din localitatea AL ISLAH, în care învață aproximativ 300 de elevi.

După încheierea festivității de inaugurare, comandantul batalionului, locotenent-colonel Nicolae Ciucă, a oferit pachete cu rechizite școlare, jucării și materiale sportive. Rechizitele au fost puse la dispoziție de trupele armatei americane, cu care Scorpionii Roșii au o relație deosebită, încă din perioada participării la misiunea din Afghanistan, în anul 2002. „Am văzut azi copii fericiți și asta înseamnă mult pentru mine”, a spus locotenet-colonelul Nicolae Ciucă la întâlnirea cu șeicii și șeful Consiliului Local din localitatea AL ISLAH.

Lucrările la această școală fac parte dintr-un program inițiat de comanda batalionului al cărui scop este de stabilire a unor legături cu reprezentanții comunităților locale în vederea identificării problemelor cu care se confruntă acestea, a priorităților și modalităților de rezolvare. Printre proiectele finalizate deja de Scorpionii Roșii se mai numără realizarea unei stații de epurare a apei și a unei rețele de hidroameliorații în cea mai importantă localitate din zona de responsabilitate a militarilor olteni.

Aceste realizări au redat locuitorilor din zonă o rază de speranță într-un viitor mai bun și mai sigur. Pe timpul întâlnirilor cu reprezentanții populației din cele mai importante localități aflate în sfera de activitate a românilor, majoritatea liderilor au spus că ne consideră „adevărați prieteni” și că sunt foarte mulțumiți de activitatea militarilor Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” desfășurată în aceste două luni de când se află în misiune în Irak.
Întâlnirile cu liderii locali vor continua și în perioada următoare.

Biroul de Presa al M.Ap.N.