Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 110


COMUNICATMiercuri, 31 martie a.c., ora 13.00, în holul de onoare al Muzeului Militar Național va avea loc lansarea lucrării “Armata Română în misiuni internaționale”, semnată de Cornel Scafeș, Horia Șerbănescu, muzeografi în cadrul Muzeului Militar Național, și de locotenent-colonelul Călin Hentea, din Direcția Operații a Statului Major General.

Pe lângă prezentarea misiunilor organizate de ONU, OSCE și NATO în teatre de operații din Europa, Africa și Orientul Mijlociu, lucrarea se constituie într-o sinteză, bogat ilustrată, a evoluției organizării, echipamentului, armamentului și mijloacelor tehnice utilizate de trupele angajate în operațiuni internaționale în perioada 1991-2004.

Prin această carte, pregătită și tipărită prin grija Muzeului Militar Național, autorii doresc să păstreze în memoria comunității importantul eveniment al aderării României la NATO, ca și eforturile deosebite ale Armatei Române pentru atingerea acestui obiectiv.

Jurnaliștii interesați de eveniment vor fi așteptați miercuri, 31 martie, între orele 12.40 și 12.50, la sediul Muzeului Militar Național (str. Mircea Vulcănescu, nr. 125-127, sector 1). Informații suplimentare se pot obține la telefon 224.94.74, int. 107.Biroul de Presa al M.Ap.N.