Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 114


COMUNICAT


Vineri, 2 aprilie a.c., domnii Ioan Mircea Pașcu, ministrul apărării naționale, și George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, vor participa la ceremonialul de arborare a drapelelor naționale ale celor șapte noi state membre ale Alianței, care se va desfășura la sediul NATO din Bruxelles. Drapelul României va fi înălțat de doi militari aparținând Regimentului 30 Gardă și Protocol, sergentul major Voicu Răzvan și sergentul Mihai Daniel.

Ministrul apărarii naționale a transmis un mesaj, prilejuit de eveniment, pentru personalul aflat în misiuni internaționale.
La festivitățile din București de la Palatul Parlamentului vor participa secretarii de stat Sorin Encuțescu și Gheorghe Matache, șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, generali și ofițeri din M.Ap.N. Garda de onoare, fanfara și militarii pentru ceremonial vor fi asigurați, de asemenea, de Regimentul 30 Gardă și Protocol.

Începând cu ora 10.45, vor avea loc festivități de înălțare a drapelelor României și NATO în Piața Tricolorului (în fața Cercului Militar Național) și la Universitatea Națională de Apărare (Str. Panduri, nr. 68-72).

De asemenea, în toate localitățile din România unde sunt dislocate unități militare se vor desfășura festivități similare. În același context, la cercurile militare și în instituțiile de cultură din structura M.Ap.N. se vor desfășura, în aceste zile, manifestări dedicate aderării României la Alianța Nord-Atlantică, astfel:
· La Muzeul Militar Național, la muzeele Aviației și Marinei, se va desfășura “Ziua porților deschise”;
· Biblioteca Militară Națională va organiza, în perioada 1-15 aprilie, expoziția de carte “România–NATO”;
· Studioul de Arte Plastice al Armatei va organiza, în aceeași perioadă, expoziția itinerantă “Armata României în misiuni internaționale”;
· Miercuri, 7 aprilie, ora 18.00, în aula Ministerului Apărării Naționale va fi prezentat un spectacol festiv.
La Muzeul Militar Național a fost lansată miercuri, 31 martie, lucrarea “Armata României în misiunile internaționale, 1991-2003”.

De asemenea, Comandamentul 2 Operațional Întrunit a dispus măsuri în vederea organizării festivităților prilejuite de admiterea României în NATO, în teatrele de operații în Irak, Afganistan și din Balcani.

Activitățile de învățământ militar planificate pentru data de 2 aprilie, declarată zi liberă pentru întreg personalul M.Ap.N., au fost reprogramate. În aceeași zi, în unități se va organiza masă festivă pentru militarii în termen și cu termen redus.

Totodată, unitățile militare vor aplica măsuri specifice privind executarea serviciului de luptă și pentru paza și protecția obiectivelor militare.

Alte informații se mai pot obține accesând www.mapn.ro, linkul “2 APRILIE 2004. Aderarea României la NATO”.Biroul de Presa al M.Ap.N.