Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 125


COMUNICAT


În perioada 6-8 aprilie a.c., domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, îl va însoți pe președintele României, domnul Ion Iliescu, în vizita oficială pe care o efectuează în Republica Cehă.

Cu această ocazie, domnul secretar de stat va participa la inaugurarea Institutului Cultural Român, de la Praga, la dezvelirea unei plăci comemorative în onoarea domnitorului român Mihai Viteazul și la lucrările seminarului "România: Noul nostru aliat în NATO", organizat de Asociația pentru Securitate, Apărare și Protecția Societății și Statului (BOSS), din Republica Cehă, și Asociația „Manfred Wörner” – România, cu sprijinul Ambasadei României la Praga, al Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe, precum și al autorităților din Republica Cehă.

Seminarul va fi deschis de președintele României, domnul Ion Iliescu, și va reuni înalți oficiali, membri ai comunităților de apărare și securitate și reprezentanți ai societăților civile din Republica Cehă și din România. După seminar se va desfășura o sesiune de întrebări și răspunsuri. Participanții vor vizita apoi o expoziție cu materiale de arhivă ce ilustrează evoluția ascendentă a relațiilor politice și militare bilaterale de-a lungul a peste 85 de ani de tradiții comune.Biroul de Presa al M.Ap.N.