Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 130


COMUNICAT


Joi, 8 aprilie a.c., în prezența domnului Ioan Mircea Pașcu, ministrul apărării naționale, și a șefului Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, la Statul Major al Forțelor Navale s-a desfășurat ceremonialul militar prilejuit de instalarea în funcție a contraamiralului prof. univ. dr. Gheorghe Marin. Contraamiralul Marin a fost numit în noua funcție prin ordin al ministrului apărării naționale, începând cu data de 1 aprilie a.c., iar până la această dată a îndeplinit funcția de director al Statului Major General (SMG).

Cu aceeași dată, domnul general-maior Mihail Orzeață a fost numit de ministrul apărării naționale în funcția de director al SMG, iar pe postul deținut anterior de acesta, director-adjunct al SMG, a fost numit locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul de flotilă dr. Eugen Laurian.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a urat contraamiralului Marin succes în noua funcție și a mulțumit amiralului Corneliu Rudencu, fostul șef al Statului Major al Forțelor Navale, pentru întreaga activitate desfășurată în slujba armatei timp de peste patru decenii. “Îi mulțumesc sincer domnului amiral pentru o carieră deosebită în marină, încheiată în fruntea acestei categorii de forțe. Îi doresc multă sănătate, fericire și succes în activitatea viitoare,” a spus generalul Popescu.

Ministrul apărării naționale a apreciat contribuția amiralului Rudencu la obținerea de către țara noastră a calității de membru al NATO: “Vreau să-l asigur pe domnul amiral că îi onorăm pe cei care au servit Armata României până la sfârșitul carierei. Veți fi alături de noi în continuare!”

* * *

Contraamiralul Gheorghe Marin s-a născut pe data de 1 ianuarie 1952, în localitatea Negru Vodă, din județul Constanța. Și-a început cariera militară în 1974, când a absolvit Facultatea de Navigație din cadrul Institutului de Marină “Mircea cel Bătrân”. A absolvit, de asemenea, Academia de Înalte Studii Militare (1980), Academia de Studii Economice (1987), Colegiul “George C. Marshall” (Germania) și Colegiul Național de Apărare (București, 2000). În anul 2003 a urmat cursul pentru generali și amirali din cadrul Colegiului NATO de la Roma (Italia), iar din anul 1993 deține titlul de doctor în științe militare.

Între anii 1974 și 1999 a îndeplinit funcții de comandă și stat major în unități ale Forțelor Navale, iar în perioada 1999-2003 a fost comandantul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”. Din luna octombrie 2003 a îndeplinit funcția de director al Statului Major General. Contraamiralul Marin este căsătorit și are o fiică în vârstă de 25 de ani.Biroul de Presa al M.Ap.N.