Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 131


INFORMATIE DE PRESA


Joi, 8 aprilie a.c., campusul militarilor români din Kandahar a fost vizitat de generalul-maior Eric Olson, noul comandant al Forței Multinaționale din Afganistan CJTF-180 (Combined Joint Task Force - 180), însoțit de membri ai statului major al coaliției din Afganistan.

Comandantul Batalionului 280 Infanterie, locotenent-colonelul Victor Dăscălescu, a prezentat batalionul în cadrul unui briefing, după care s-au purtat discuții în legătură cu rolul și misiunile unității în aria sa de responsabilitate, cooperarea cu forțele din cadrul coaliției și modul în care acțiunile militarilor vrânceni sunt percepute de populația din zonă.

Delegația CJTF-180 a vizitat standurile de prezentare a batalionului, capela și alte câteva elemente ale campusului românesc, manifestând interes față de tehnica, armamentul și echipamentul din dotare, precum și față de condițiile de trai ale militarilor.

La finalul vizitei, generalul-maior Olson a consemnat în cartea de onoare a batalionului cuvinte de apreciere cu privire la modul responsabil și profesinist în care militarii români își îndeplesc misiunile. De asemenea, noul comandant al CJTF-180 a mulțumit Armatei României pentru lupta activă dusă împotriva terorismului.Biroul de Presa al M.Ap.N.