Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 149


COMUNICAT


Joi, 15 aprilie a.c., secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, domnul Sorin Encuțescu, aflat în Bosnia și Herțegovina cu ocazia participării la reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale “Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est – SEECP”, i-a vizitat pe militarii români din Detașamentului Național “Bosnia”, dislocați în campul Butmir.
Din discuțiile purtate cu geniștii români a reieșit preocuparea acestora pentru îndeplinirea în condiții foarte bune a misiunilor primite și satisfacția lor față de condițiile de trai asigurate.

Cu ocazia primirii celor șapte noi membri în Alianța Nord-Atlantică, domnul Encuțescu a participat la o adunare cu reprezentanții tuturor celor 27 de națiuni din Forța de Stabilizare a NATO (SFOR). Prezent la activitate, comandantul SFOR, generalul-maior Virgil Packett, i-a felicitat pe militarii români și le-a mulțumit pentru modul în care își îndeplinesc misiunile în Bosnia și Herțegovina.

De asemenea, secretarul de stat în M.Ap.N. s-a întâlnit și cu comandantul Unității Multinaționale Specializate, colonelul italian Maurizio Detalmo, care a apreciat activitatea militarilor români din subordinea sa.
Biroul de Presa al M.Ap.N.