Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 160


COMUNICATÎn perioada 27-29 aprilie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, însoțit de o delegație din care face parte și secretarul de stat George Cristian Maior, va efectua vizite oficiale în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și în Franța.

La Londra, delegația română se va întâlni cu secretarul apărării, domnul Geoffrey Hoon, prilej cu care se vor discuta probleme legate de relațiile militare bilaterale și de participarea la campania internațională împotriva terorismului. În programul vizitei este prevăzută, de asemenea, semnarea unui contract - cadru de colaborare între Ministerul Apărării Naționale din România și concernul american Northrop Grumman.

La Paris, domnul Ioan Mircea Pașcu va participa, la invitația omologului său francez, doamna Michele Alliot-Marie, la recepția organizată în cinstea admiterii în NATO a șapte noi state. Delegația română va avea întâlniri și convorbiri cu ministrul francez al apărării, precum și primiri la vicepreședintele Senatului și la președintele Comisiei de apărare din Parlamentul Franței.
Biroul de Presa al M.Ap.N.