Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Iuri Covaleov

 


Comunicat nr. 165


COMUNICATMiercuri, 28 aprilie a.c., la sediul Statului Major al Forțelor Navale a avut loc vizita de informare a unei delegații de ofițeri din Norvegia, membri ai Asociației ofițerilor absolvenți ai Academiei Navale norvegiene, condusă de comandorul Krohn – Hansen Jan.

Oaspeții norvegieni au fost primiți de șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral dr. Gheorghe Marin, ocazie cu care au fost informați despre rolul, misiunile și structura Forțelor Navale, precum și despre contribuția acestora la stabilitatea și cooperarea regională, preocupările pentru modernizarea tehnicii și îndeplinirea obiectivelor în vederea integrării în Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte legate de sistemul de pregătire și educație din Forțele Navale ale celor două state, partea norvegiană exprimându-și disponibilitatea pentru lărgirea cooperării în acest sens. Membrii delegației norvegiene au apreciat rezultatele obținute de Forțele Navale Române pe parcursul procesului de restructurare și profesionalizare.
Statul Major al Fortelor Navale