Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 168


COMUNICAT


În perioada 3–7 mai a.c., o echipă formată din specialiști ai Serviciului de Informare Publică, din cadrul Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE), dislocat la Mons, Belgia, va efectua un tur de informare în municipiile Cluj-Napoca, Brașov și București, la invitația Direcției Relații Publice din Ministerul Apărării Naționale. Reprezentanții NATO vor susține briefinguri și dezbateri pe teme legate de avantajele și provocările ce decurg din recenta integrare a țării noastre în Alianța Nord-Atlantică și perspectivele evoluției organizației în actualul context de securitate.
La activități vor fi prezenți ofițeri și subofițeri, studenți militari și civili, reprezentanți ai autorităților locale, ai unor organizații neguvernamentale și ai mass-media din Cluj-Napoca (3 mai, la Comandamentul Corpului 4 Armată Teritorial, la Prefectura județului Cluj și la Universitatea Babeș-Bolyai), Brașov (4-5 mai, la Universitatea ’’Transilvania’’, la Primăria Municipiului și la Academia Forțelor Aeriene ’’Henri Coandă’’) și București (6-7 mai, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și la sediul Ministerului Apărării Naționale).
Serviciul de Informare Publică al SHAPE este structura specializată în sprijinirea conducerii operațiunilor militare ale NATO, pe linia informării publice și relațiilor cu mass-media. Serviciul joacă un rol esențial în proiectarea, în rândul populației din diverse zone ale lumii, a imaginii NATO și SHAPE.Biroul de Presa al M.Ap.N.