Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Sorin Sava

 


Comunicat nr. 172


COMUNICAT


În perioada 5-9 mai a.c, domnul dr. George Cristian Maior secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, va efectua o vizită oficială în Republica Portugalia, la invitația domnului dr. Henrique Praia da Rocha de Freitas, secretar de stat al apărării și veteranilor de război din cadrul Ministerului portughez al Apărării.

Programul secretarului de stat Maior cuprinde întâlniri cu ministrul apărării portughez, domnul dr. Paulo Sacadura Cabral Portas, cu înalți oficiali din Ministerul Apărării și Statul Major General din Republica Portugalia, precum și cu comandantul Comandamentului NATO din Lisabona.
În cadrul discuțiilor cu oficialii portughezi vor fi abordate subiecte referitoare la problematica transformării NATO în perspectiva Summit-ului de la Istanbul, procesul de extindere a Uniunii Europene, aspecte ale politicii de securitate din Europa Centrală și de Sud-Est, evoluția reformei forțelor armate, cooperarea militară bilaterală, lupta împotriva terorismului și participarea României la misiuni în sprijinul păcii.

Vizita domnului Maior se înscrie în contextul relațiilor bilaterale foarte bune dintre Ministerele Apărării din cele două țări și reprezintă un moment semnificativ pentru dezvoltarea colaborării în domeniul apărării dintre România și Portugalia.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare