Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Cristian Cirlan

 


Comunicat nr. 182


COMUNICAT


Vineri, 7 mai a.c., șeful Direcției Administrative și Servicii a M.Ap.N. generalul de brigadă Cătălin Zisu a primit, la Complexul Militar de Protocol “Haiducul”, delegația belgiană condusă de profesorul doctor Patrick Lefevre, director al Muzeului Regal al Armatei, din Bruxelles, și președinte al Asociației Internaționale a Muzeelor Militare și Colecțiilor de Armament.

Cu această ocazie a avut loc un schimb de experiență privind structura, patrimoniul, modul de funcționare și rolul Muzeului Militar Național, din București, prin comparație cu cele ale Muzeului Regal al Armatei. Pe timpul discuțiilor s-au analizat și oportunitățile de colaborare dintre cele două instituții, oaspeții belgieni oferindu-și sprijinul pentru ca Muzeul Militar Național să fie nu doar o instituție reprezentativă a Armatei Române și a României, ci și o instituție de imagine pentru exterior, o piesă importantă în peisajul muzeistic internațional.

Partea belgiană a făcut câteva propuneri de colaborare părții române, printre acestea aflându-se: organizarea unei expoziții permanente a Muzeului Militar Național la sediul Muzeului Regal al Armatei, invitația adresată Muzeului Militar Național de a deveni membru al Asociației Internaționale a Muzeelor Militare și Colecțiilor de Armament, participarea la un proiect muzeistic internațional de mare anvergură, denumit „Sala Secolului XX” – un pavilion expozițional care să reprezinte istoria Europei în perioada 1918 – prezent, organizat pe trei nivele reprezentând perioadele 1918-1944, 1944-1945, 1945-prezent.

Delegația belgiană va vizita astăzi muzeul Bruckental din Sibiu, iar în zilele următoare sunt programate vizite la obiective muzeistice din Sighișoara și Bran.Biroul de Presa al M.Ap.N.