Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 183


COMUNICAT


În perioada 9-14 mai a.c., domnul dr. George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, va participa, în calitate de invitat special, la Conferința „Extinderea afacerilor americane în Europa de Sud-Est”, ca parte a Summitului „Forum Invest”, desfășurat în Washington DC, Statele Unite ale Americii.

La eveniment vor participa, alături de reprezentanți ai guvernelor României și S.U.A., oficiali ai Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, oameni de afaceri și actori economici de prim rang din cele două țări și din Uniunea Europeană, oameni politici și reprezentanți ai mass-media.

Conferința are loc sub patronajul Ministerului Economiei și Comerțului din România și al ambasadei țării noastre în S.U.A., fiind organizată de Forum Invest, Institutul American de Investiții Est-Europene și Camera Americană de Comerț din România.

Secretarul de stat Maior va prezenta o expunere referitoare la impactul favorabil al calității de membru NATO asupra mediului de afaceri din România, precum și la dimensiunea economică asociată parteneriatului strategic România-S.U.A. în domeniul apărării și securității.


Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare