Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 184


COMUNICATÎn zilele de 11 și 12 mai a.c., domnul Vlado Buckovski, ministrul apărării al Republicii Macedonia, va efectua o vizită oficială în România, la invitația ministrului apărării naționale al României, domnul Ioan Mircea Pașcu.

În cadrul convorbirilor vor fi abordate subiecte legate de stadiul și perspectivele relațiilor militare bilaterale, evoluțiile recente ale situației din Europa de Sud-Est, procesul de transformare a NATO și a Programului Parteneriat pentru Pace, participarea la operațiunile de sprijin al păcii și combatere a terorismului, procesul de reformă a Armatei României în contextul integrării în Alianța Nord-Atlantică.

În programul oficialului macedonean sunt incluse primiri la Președinția României, la Guvern și la Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, pe timpul vizitei domnul Buckovski va susține o prelegere în fața cursanților Centrului de Studii NATO, din București, și va vizita comandamentul Brigăzii Multinaționale din Europa de Sud-Est (SEEBRIG), de la Constanța.

Marți, 11 mai, ora 12.45, cei doi miniștri vor face declarații de presă, la sediul M.Ap.N. Jurnaliștii acreditați la M.Ap.N. vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 12.20 și 12.40.Biroul de Presa al M.Ap.N.