Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 191


COMUNICATVineri, 14 mai a.c., șeful Statului Major General al Armatei României, domnul general dr. Mihail Popescu, s-a întâlnit, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu delegația militară condusă de generalul-locotenent Zlatan Kirilov Stoykov, șeful Statului Major Principal al Trupelor de Uscat din Bulgaria.

În cadrul întâlnirii, generalul Popescu a evocat relațiile foarte bune existente între armatele României și Bulgariei și a propus demararea unui program complex de colaborare strânsă în domeniul trupelor de uscat, care să ducă la integrarea mai rapidă a armatelor celor două state în NATO. “Am lucrat și în trecut foarte bine împreună și vom continua tot așa. Am intrat împreună în Alianță și, tot împreună, vom intra și în UE”, a declarat generalul Popescu.

Generalul Stoykov a efectuat o vizită oficială în România, în perioada 11-14 mai a.c., la invitația generalului-locotenent dr. Eugen Bădălan, șeful Statului Major al Forțelor Terestre. Delegația bulgară a vizitat Academia Forțelor Terestre, din Sibiu, Centrul de Instruire prin Simulare, de la București, și a asistat la un exercițiu de instrucție demonstrativ, prezentat în Cheile Râșnoavei, de o subunitate de vânători de munte din Predeal.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General