Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 201


COMUNICAT


Marți, 18 mai a.c., ora 9.00, la sediul Batalionului 96 Geniu din București (Șos. Olteniței, nr. 219) se va deschide, în prezența secretarului de stat Sorin Encuțescu, șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, primul Curs de corespondenți de război, destinat pregătirii jurnaliștilor civili care participă la activități în zone de conflict sau teatre de operații militare.

Cursul este organizat de Direcția Relații Publice a M.Ap.N., cu sprijinul Statului Major General, și va fi urmat, în prima serie, de 18 jurnaliști din presa scrisă și audio-vizuală. În zilele de 18 și 19 mai a.c. se desfășoară în București, primul modul, cel de-al doilea urmând a avea loc într-o unitate de vânători de munte din Predeal, pe 10 și 11 iunie a.c. Vor fi abordate, teoretic și practic, teme privind cunoașterea factorilor de risc din zonele în care se desfășoară operații militare, a diverselor tipuri de armament, muniții și mine antipersonal, a măsurilor de protecție NBC și a metodelor de acordare a primului ajutor medical. De asemenea, vor fi prezentate regulile de lucru cu mass-media în condiții de campanie și va fi organizată o ședință de tragere cu pușca automată de calibru 5,45 mm.

Necesitatea acestui curs derivă din multiplele misiuni în care Armata României este implicată în afara granițelor țării, din numeroasele solicitări ale jurnaliștilor de a participa la acțiunile din teatrele de operații și din noul statut al țării noastre ca stat membru al NATO.

Jurnaliștii care doresc să participe la deschiderea cursului vor fi așteptați, pentru acces în unitate, la sediul Batalionului 96 Geniu, marți, 18 mai, între orele 8.40 și 8.50. Informații suplimentare se pot obține de la cpt. cdor. Tiberiu Frățilă, tel. 0722-229.829.Biroul de Presa al M.Ap.N.