Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 202


COMUNICAT


În perioada 18-29 mai a.c., în zona Sistemului Hidroenergetic și de Navigație “Porțile de Fier I”, instituții din cadrul Guvernului și instituții aparținând sistemului național de apărare a României execută, în cooperare cu Armata Uniunii Statale Serbia și Muntenegru, pe ambele maluri ale Dunării, activități de antrenament prilejuite de pregătirea exercițiului “BLUE ROAD 2004".

Desfășurarea propriu-zisă a exercițiului, în sistem întrunit, este programată pentru perioada 25-29 mai. “BLUE ROAD 2004" are drept scop testarea capacității de gestionare a unei crize transfrontaliere și de răspuns comun la acțiuni ostile de tip asimetric.

Pe timpul exercițiului, care este de comandament, cu executarea unor activități practice în teren, reprezentanții celor două țări vecine vor lucra cu standarde și proceduri comune.

Din partea română exercițiul este coordonat de Ministerul Apărării Naționale, la activitate urmând a fi implicate administrațiile locale și ministerele: Afacerilor Externe, Administrației și Internelor, Economiei și Comerțului, Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Sănătății, Mediului și Gospodăririi Apelor, precum și Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază. Pe timpul desfășurării activității se va verifica și modul în care aceste instituții cooperează în cazul unor acțiuni ostile asupra unui obiectiv comun de importanță strategică.

Informații suplimentare referitoare la această activitate se pot obține de la maiorul Daniel Anghel (telefon: 0741-099.935), care se află în zona de desfășurare a exercițiului.Biroul de Presa al M.Ap.N.