Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 204


COMUNICAT


În zilele de 19 și 20 mai a.c., în apele internaționale ale Mării Negre se va desfășura exercițiul internațional "ASW LIVEX 2004", cu participarea a cinci nave și a unui submarin din cadrul Forțelor Navale Bulgare, precum și a corvetei 263 "Viceamiral Eugeniu Roșca", aparținînd Forțelor Navale Române.

Exercițiul este organizat și condus de Statul Major al Forțelor Navale ale Bulgariei și urmărește creșterea nivelului de interoperabilitate între Forțele Navale ale Bulgariei și cele ale României în desfășurarea luptei antisubmarin. Pe parcursul activității se vor întrebuința proceduri operaționale standard NATO, iar personalul va fi antrenat în executarea unor activități specifice de planificare, analiză, comandă și control. De asemenea, se vor desfășura exerciții de căutare și urmărire a submarinului într-o zonă determinată și se vor folosi proceduri de comunicații NATO pentru executarea manevrei, lupta antisubmarin și supravegherea maritimă.

Corveta 263 este comandată de căpitanul comandor Adrian Lepădatu și are un deplasament de 1500 tone, dimensiunile acesteia fiind (lungime x lățime x peisaj): 92,4 x 11,7 x 3,1 metri. Nava este propulsată de patru motoare Diesel, de 13.000 CP, și atinge o viteză de 24 noduri. În exercițiu vor fi implicați 107 militari din Forțele Navale Române.




Statul Major al Fortelor Navale