Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 206


COMUNICAT


Marți, 18 aprilie a.c., la sediul Ministerului Apărării Naționale, a avut loc ședința Comitetului șefilor statelor majore, la care au participat, ca invitați, domnii Ioan Talpeș, Ministru de Stat pentru Coordonarea Activităților din Domeniile Apărării Naționale, Integrării Europene și Justiției, Ioan Mircea Pașcu, Ministrul Apărării Naționale, Gheorghe Matache, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Armamente, și generalul locotenent Ion Magdalena, inspectorul general al M.Ap.N.

Agenda ședinței, care a fost condusă de șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu, a inclus analiza și dezbaterea unor probleme referitoare la stadiul îndeplinirii obiectivelor privind restructurarea și modernizarea forțelor armate, a studiului “Forța obiectiv 2007 – revizuită fundamental”, a situației cu pavilioanele din unele cazărmi care ar putea fi transformate în locuințe de serviciu pentru militari, precum și a unor aspecte ale activității curente.
A fost discutat, de asemenea, un studiu realizat de Statul Major al Forțelor Terestre, intitulat “Concepția cu privire la soldatul mileniului III”.

Comitetul șefilor statelor majore are în compunere șefii categoriilor de forțe ale armatei, locțiitorul șefului Statului Major General, directorul și directorul adjunct ai SMG.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General