Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 212


COMUNICAT


În perioada 24-26 mai a.c., o delegație militară condusă de general-locotenent Pellumb Qazimi, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Albaneze, efectuează o vizită oficială în România, la invitația domnului general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General.

Delegația albaneză are prevăzute, în cursul zilei de luni, 25 mai a.c., întâlniri, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu domnii Ioan Mircea Pașcu, ministrul apărării naționale și generalul dr. Mihail Popescu. În cadrul discuțiilor vor fi abordate aspecte privind stadiul colaborării militare dintre cele două armate precum și modalitățile de extindere a acestora, și vor fi prezentate informări reciproce referitoare la procesele de restructurare și modernizare în curs de desfășurare. Se va discuta, de asemenea, despre participarea militarilor români și albanezi la operațiile internaționale și la forța multinațională de pace din sud-estul Europei.

Agenda oaspeților cuprinde și vizite la Universitatea Națională de Apărare, Centrul de Instruire prin Simulare, Centrul Regional de Pregătire PfP, precum și la câteva obiective culturale și istorice din Capitală.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General