Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Iuri Covaleov

 


Comunicat nr. 213


COMUNICAT


Luni 24 mai a.c., șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral dr. Gheorghe Marin, l-a primit, la Constanța, pe șeful Subgrupului Naval din cadrul Grupului de Lucru NATO privind Instrucția, căpitan comandor Yurdağul Çolakoğlu.
În cadrul convorbirilor purtate cu oficialul NATO au fost abordate aspecte referitoare la obiectivele și evoluțiile sistemului de instrucție în domeniul naval, facilitățile educaționale și de instruire oferite de instituțiile de învățământ militare, precum și posibilitatea inițierii unor acorduri bilaterale pe probleme educaționale și de instruire.
În aceeași zi, contraamiralul Marin l-a primit pe căpitanul comandor Panaiotis Kalamakis, comandantul grupării navale elene sosită astăzi în portul Constanța. În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții referitoare la sistemul de pregătire și instruire din cadrul Forțelor Navale ale celor două țări.

Publicul poate vizita navele grecești, fregata „HS Koyntoyriotis” și nava de debarcare „HS Ikaria”, acostate în dana pasageri a portului Constanța, în zilele de marți, 25, și miercuri, 26 mai, între orele 17.00 și 19.00.
Statul Major al Fortelor Navale