Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 216


COMUNICAT


Sâmbătă, 29 mai a.c., în zona Sistemului Hidroenergetic și de Navigație „Porțile de Fier I”, se vor desfășura activitățile principale din cadrul exercițiului bilateral româno-sârbo-muntenegrean „BLUE ROAD 2004”, în prezența unor personalități din conducerea celor două state, din cadrul Guvernului României și din instituții aparținând sistemului național de apărare.

Exercițiile demonstrative prezentate vor testa modul în care militarii, jandarmii, pompierii și luptătorii Brigăzii Antiteroriste acționează întrunit, în cooperare cu structuri similare ale Uniunii Statale Serbia și Muntenegru, pentru gestionarea unor acțiuni ostile asupra unui obiectiv comun de importanță strategică.

Din partea română exercițiul „BLUE ROAD 2004” este coordonat de Ministerul Apărării Naționale, în activitate fiind implicate administrațiile locale și ministerele: Afacerilor Externe, Administrației și Internelor, Economiei și Comerțului, Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Sănătății, Mediului și Gospodăririi Apelor, precum și Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

Jurnaliștii interesați să participe la această activitate sunt rugați ca până joi, 27 mai, ora 12.00, să se adreseze, pentru acreditare, Centrului de Informare a Presei, care funcționează în municipiul Drobeta-Turnu Severin, la Hotelul Parc-Continental, Bulevardul Carol I, nr. 2, tel./fax: 0252/32.77.63. Detalii privind programul zilei, transportul și oportunitățile de cazare din zonă poate oferi maiorul Daniel Anghel (telefon mobil 0741-099.935).

Pentru transportul jurnaliștilor acreditați din București la Drobeta-Turnu Severin, Ministerul Apărării Naționale va pune la dispoziție un autobuz care va pleca de la sediul M.Ap.N. vineri, 28 mai, ora 12.00, și va reveni în Capitală sâmbătă seara.Biroul de Presa al M.Ap.N.