Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 220


COMUNICAT


Miercuri, 26 mai a.c., domnul dr. George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, l-a primit, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe secretarul general adjunct pentru investiții de apărare al NATO, domnul Marshall S. Billingslea.

În cursul întrevederii, cei doi oficiali au abordat teme referitoare la evoluția reformei Armatei României din perspectiva noului statut al țării noastre de membru al NATO, în contextul transformării acesteia într-o forță capabilă să îndeplinească întregul spectru de misiuni ale Alianței. A fost apreciată consistența și seriozitatea participării Armatei României la misiunile internaționale, în special la Forța Internațională pentru Asistență de Securitate (ISAF) din Afganistan, condusă de NATO.

De asemenea, agenda de discuții a mai cuprins subiecte referitoare la obiectivele Alianței pentru Summit-ul de la Istanbul în domeniul transformării capabilităților și forțelor, precum și susținerea și participarea României la acest proces. În context, au fost abordate aspecte referitoare la proiectele de modernizare care sunt finanțate din fonduri comune NATO, prioritățile în acest domeniu fiind salutate datorită măsurilor întreprinse de țara noastră în zona de preocupări structurale ale Alianței.

Vizita domnului Billingslea se înscrie în contextul continuării dialogului între NATO și România ca stat aliat, pregătit să-și asume obligațiile de membru responsabil al Alianței.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare