Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 222


COMUNICAT


În cursul după-amiezii de miercuri, 26 mai a.c., ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, l-a primit pe secretarul general adjunct pentru investiții de apărare al NATO, domnul Marshall S. Billingslea, aflat într-o vizită de trei zile în țara noastră.

Pe parcursul întrevederii, cei doi demnitari au discutat despre aspecte de actualitate privind lupta împotriva terorismului și despre modalitățile de abordare a activităților de cercetare-dezvoltare în domeniul tehnologiilor avansate, în special în cel al informaticii. În context, s-a reliefat necesitatea de a se identifica maniera în care institutele de cercetare și companiile românești pot contribui la dezvoltarea viitoarelor capabilități tehnice ale Alianței.

Secretarul general adjunct al NATO a evidențiat faptul că Alianța pune un accent deosebit pe dezvoltarea capabilităților sale, acest subiect urmând a fi discutat și în cadrul Summit-ului de la Istanbul, din luna iunie.

La convorbiri a fost prezent și domnul dr. ing. Gheorghe Matache, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Armamente.

De asemenea, domnul Marshall S. Billingslea s-a întâlnit și a avut convorbiri cu șeful Statului Major General, general dr. Mihail Popescu. Principalele teme ale discuțiilor au fost reforma Armatei României și participarea militarilor români la misiuni internaționale, îndeosebi în cadrul luptei împotriva terorismului.Biroul de Presa al M.Ap.N.