Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 225


COMUNICAT


În perioada 31 mai – 5 iunie a.c., se desfășoară, la hotelul Marriott din București, cea de-a 12-a Conferință anuală pe probleme de mediu cu tema „Resursele de apă și cooperarea militară regională în domeniul mediului; Marea Neagră și Marea Caspică, Bazinul Fluviului Dunărea și al Deltei; legislația pe probleme de mediu în contextul extinderii NATO și Uniunii Europene”.

Organizată de Inspectoratul Ministerului Apărării Naționale în colaborare cu Comandamentul SUA din Europa (USEUCOM), manifestarea reunește reprezentanți din 33 de țări membre NATO și semnatare ale Programului Parteneriat pentru Pace din Europa Centrală și de Est. Aceștia vor prezenta modul de organizare a activității de protecție a mediului în statele respective și vor analiza măsurile de reducere la minimum a impactului activităților militare asupra calității mediului.

Programul include și vizitarea Deltei Dunării, unde se vor prezenta, în cooperare cu Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării, aspecte privind protecția mediului în zone protejate.

Luni, 31 mai, între orele 9.45 și 10.15 organizatorii români și americani ai celei de-a 12-a Conferințe anuale pe probleme de mediu vor susține o conferință de presă, în sala A (etajul I), de la hotelul Marriott. Jurnaliștii interesați sunt rugați să fie prezenți în sală până la ora 9.35.

Alte informații în legătură cu acest eveniment poate oferi locotenent-colonelul Vasile Bădescu, de la Inspectoratul Ministerului Apărării Naționale, telefon mobil 0723-64.60.19.Biroul de Presa al M.Ap.N.