Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Lucian Visinescu

 


Comunicat nr. 226


COMUNICAT


Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Armamente, domnul dr. ing. Gheorghe Matache, împreună cu secretarul general adjunct pentru investiții în domeniul apărării al NATO, domnul Marshall S. Billingslea, a deschis astăzi, 27 mai, la Cercul Militar Național, lucrările celei de-a XXXV-a Sesiuni de comunicări științifice, cu participare internațională, organizată de Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare.

La această manifestare participă specialiști din mediile științific, academic și universitar din România, precum și reprezentanți ai companiilor românești și străine care activează în domeniul industriei de apărare.

În alocuțiunea sa, domnul dr.ing. Gheorghe Matache a făcut o trecere în revistă a locului și rolului activității de cercetare în dezvoltarea capabilităților militare, arătând că "acest simpozion constituie un argument edificator în a afirma că activitatea de cercetare-dezvoltare contribuie la menținerea unei competențe științifice importante, permițând conceperea de armamente și tehnică de luptă moderne și eficiente, care să răspundă necesității de restructurare și operaționalizare a structurii de forțe din Armata României, de asigurare a interoperabilității cu NATO".

Domnul Billingslea a apreciat modul în care România acționează ca aliat în cadrul NATO și a prezentat obiectivele prioritare privind cerințele pe termen lung pentru care mediul științific este chemat să ofere soluții în vederea dezvoltării de capabilități militare.
Departamentul pentru Armamente