Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 231


COMUNICAT


Domnul dr. George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, a participat astăzi, 31 mai, la deschiderea lucrărilor celei de-a „XII-a Conferințe anuale de mediu a Parteneriatului pentru Pace”, ce se desfășoară, pe durata a patru zile, la Hotelul Marriott din București. Tema conferinței este: „Resursele de apă și cooperarea militară regională în domeniul mediului înconjurător; Marea Neagră și Marea Caspică, Bazinul Fluviului Dunărea și al Deltei; legislația pe probleme de mediu în contextul extinderii NATO și Uniunii Europene”.

În cadrul ședinței de deschidere a conferinței, secretarul de stat Maior a prezentat necesitatea dezvoltării cooperării între statele riverane Mării Negre și Mării Caspice, precum și din bazinul Dunării, în domeniul mediului și al resurselor de apă, ca o expresie a complexității factorilor de securitate globală în actualul context internațional.

Demnitarul român a subliniat: „Importanța regiunii Mării Negre este determinată, printre altele, de resursele umane și naturale. Locația sa este de mare semnificație strategică, fiind plasată în triunghiul de securitate delimitat de Balcani, Caucazul de Sud și Orientul Mijlociu. Zona Mării Negre este de interes fundamental pentru România, iar Ministerul Apărării Naționale a dezvoltat un mare număr de activități vizând cooperarea politico-militară în această regiune”.

La această activitate, organizată de Inspectoratul Ministerului Apărării Naționale în colaborare cu Comandamentul SUA din Europa (USEUCOM), participă oficiali ai Guvernului României, Uniunii Europene, Departamentului Apărării al SUA și USEUCOM. Conferința reunește reprezentanți din 33 de țări membre NATO și semnatare ale Programului Parteneriat pentru Pace din Europa Centrală și de Est.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare