Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Eliza Guvir

 


Comunicat nr. 232


COMUNICAT


Luni, 31 mai a.c., domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, s-a întâlnit, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu o delegație parlamentară condusă de Lordul Alf Dubs, președintele Grupului parlamentar mixt pentru extinderea Uniunii Europene din cadrul Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. La întâlnire au participat și reprezentanți ai altor structuri centrale ale Ministerului Apărării Naționale.

Discuțiile au vizat, în principal, subiecte referitoare la pregătirea țării noastre pentru integrarea euroatlantică și europeană, fiind evidențiat rolul Armatei în îndeplinirea acestor obiective strategice.

Delegația britanică a fost interesată de participarea Armatei României la lupta împotriva terorismului și la misiunile internaționale de menținere sau impunere a păcii. Au fost oferite informații cu privire la stadiul pregătirilor efectuate pentru introducerea în structura Forțelor Navale Române a celor două fregate achiziționate de țara noastră din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Pe timpul discuțiilor au fost formulate, de asemenea, aprecieri pozitive în legătură cu activitatea celor trei consilieri britanici care își desfășoară activitatea în Ministerul român al Apărării Naționale.


Biroul de Presa al M.Ap.N.