Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 234


COMUNICAT


Universitatea Națională de Apărare, prin Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate, în colaborare cu Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, organizează, în zilele de 3 și 4 iunie a.c., între orele 8.30 și 16.00, seminarul cu tema: ”România – membru al Alianței Nord-Atlantice”.

La activitate au fost invitați reprezentanți ai Comisiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională din cadrul Parlamentului României, ai Guvernului, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Protecție și Pază, cadre didactice, cercetători, atașați militari acreditați la București, reprezentanți ai unor organisme neguvernamentale și ai mass-media, precum și ai unor firme care, prin domeniul de activitate, pot contribui la susținerea Armatei României în procesul de conectare la transformarea NATO în domeniul capacităților militare.

În cadrul seminarului va fi analizată contribuția României la Angajamentul de la Praga privind capabilitățile, precum și modalitățile de dezvoltare a inițiativelor și proceselor de îmbunătățire a capacităților de dislocare, susținere în teatre de operații, protecție și răspuns rapid ale forțelor statelor membre NATO.

Pe parcursul activității va funcționa o expoziție cu produse realizate de firmele participante la seminar.

Accesul jurnaliștilor acreditați la M.Ap.N. este liber. Informații suplimentare în legătură cu acest eveniment oferă doamna Cucu Irina, telefon 410.08.01, int. 0421, fax 410.03.64, mobil 0745-99.62.01.


Biroul de Presa al M.Ap.N.