Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 258


COMUNICAT


În zilele de 14 și 15 iunie a.c., la Hotelul Marriott din București se va desfășura cea de-a VII-a Conferință Anuală a Consorțiului PfP al Academiilor de Apărare și Institutelor de Studii de Securitate, cu tema „Transformarea. Răspunsuri la provocările Secolului al XXI-lea” (Transformation. Meeting the Challenges of the 21st Century). Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale și Consorțiul Parteneriatului pentru Pace (PfP) și aceasta va reuni aproximativ 300 de participanți, între aceștia aflându-se personalități civile și militare din statele membre ale NATO, Uniunii Europene și Parteneriatului pentru Pace.

Conferința își propune să evalueze provocările existente la adresa securității în secolul al XXI-lea, cu accent pe aspecte ale securității regionale și combaterii terorismului, transformările ce vor avea loc în domeniul militar, precum și modalitățile în care comunitatea euroatlantică desfășoară acțiuni de cooperare în sectorul apărării și securității internaționale.

Consorțiul PfP (www.pfpconsortium.org) este format din 355 de institute de apărare și securitate din 46 de state membre ale Consiliului Parteneriatului Euro-Atlantic (EAPC) și a fost înființat în anul 1998, la inițiativa NATO și a EAPC, cu scopul de a constitui o comunitate capabilă să gestioneze la nivel strategic evoluțiile și provocările din domeniul educației și cercetării în sectorul apărării și securității internaționale, dezvoltarea conceptelor și politicilor de apărare și securitate din spațiul euroatlantic și dincolo de aceasta, până în Asia Centrală.


Biroul de Presa al M.Ap.N.