Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 259


COMUNICAT


Vineri, 11 iunie a.c., domnul dr. George Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, a avut o întâlnire, la sediul Universității Naționale de Apărare, cu generalul Wolfgang Schneiderhan, Inspectorul General al Bundeswehr-ului.

Cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la principalele aspecte ale procesului de transformare a NATO în perspectiva Summit-ului de la Istanbul, evoluția reformei forțelor armate, politica europeană de securitate și apărare, precum și coordonatele de dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre România și Germania.

De asemenea, agenda de discuții a mai cuprins și subiecte referitoare la participarea militarilor români și germani în misiunile internaționale, în special contribuția la Forța Internațională pentru Asistență de Securitate (ISAF) din Afganistan, condusă de NATO. Cu acest prilej, oficialul german a apreciat colaborarea româno-germană în cadrul ISAF.

Prezența la București a generalului Schneiderhan, se înscrie în contextul vizitei la Universitatea Națională de Apărare. Cu această ocazie, oaspetele a susținut o prelegere cu tema “Politica europeană de securitate și apărare”, în prezența cadrelor didactice, a cursanților Colegiului Național de Apărare și a reprezentanților altor structuri de învățământ.

De asemenea, acest moment marchează continuarea relațiilor de colaborare foarte bune dintre ministerele apărării din ambele țări și reafirmă cadrul deschis dialogului și cooperării între personalitățile din mediile politic, militar și academic din România și Germania.
Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare