Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 283


COMUNICAT


Luni, 21 iunie a.c., ora 13.15, la sediul Ministerului Apărării Naționale, domnii Ioan Mircea Pașcu, ministrul apărării naționale și general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General, se vor întâlni cu un grup format din opt studenți români care urmează să reprezinte țara noastră la Summit-ul NATO pentru studenți de la Istanbul, în zilele de 27 și 28 iunie.

În cadrul summit-ului, care se desfășoară în paralel cu cel al șefilor de stat și de guvern ai țărilor membre NATO, va fi simulată, pe baza unui scenariu, o Reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, în cadrul căreia studenții, reprezentanți ai statelor membre ale Alianței, vor îndeplini roluri ale oficialilor din delegațiile țărilor prezente la Istanbul, printre care și cel al ministrului apărării naționale și șefului Statului Major General.

Studenții români, selecționați în urma unui concurs organizat de Casa NATO, vor avea ocazia să primească, din partea domnului Ioan Mircea Pașcu și a generalului Mihail Popescu, sfaturi și sugestii referitoare la modul în care trebuie să reprezinte interesele de securitate ale României la această reuniune.

Jurnaliștii interesați să participe la întâlnirea oficialilor M.Ap.N. cu grupul de studenți sunt așteptați luni, 21 iunie, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 12.40 și 13.00.


Biroul de Presa al M.Ap.N.