Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 284


INFORMATIE DE PRESA


În perioada 17-21 iunie a.c., șeful Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA), domnul general-locotenent Gheorghe Catrina, a efectuat o vizită de lucru în Afganistan.

În baza mandatului încredințat de șeful Statului Major General al Armatei României, domnul general dr. Mihail Popescu, șeful SMFA i-a vizitat și pe militarii Batalionului 280 Infanterie aflați în teatrul de operații din Afganistan, la Kandahar, pentru a discuta cu ofițerii și personalul batalionului aspecte referitoare la misiunile executate până în prezent și proiecția pe viitor a acestora, precum și detalii ale modului de rotire al detașamentelor în teatrul de operații.

Cei 405 militari Batalionului 280 Infanterie din Focșani, comandați de locotenent-colonelul Victor Dăscălescu, urmează să se înapoieze în țară la mijlocul lunii iulie a.c., la încheierea misiunii desfășurate timp de șase luni în cadrul operațiunii „Enduring Freedom” din Afganistan.

La Kandahar, generalul-locotenent Gheorghe Catrina s-a întâlnit, de asemenea, cu comandantul Brigăzii 3 Infanterie Ușoară, colonelul Richard Pedersen, și a vizitat punctul de Comandă al Forțelor Aeriene (SUA) și Centrul de Comandă al TF DIAMOND (Army Helicopters Unit), unde au avut loc și convorbiri pe probleme specifice forțelor aeriene.

În partea a doua a vizitei, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a vizitat și celelalte locații în care acționează militari români (Kabul și Bagram).Biroul de Presa al M.Ap.N.