Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 296


COMUNICAT


Luni, 28 iunie a.c., domnul Ioan Mircea Pașcu, ministrul apărării naționale, aflat la Summit-ul NATO de la Istanbul, a semnat, alături de ceilalți miniștri ai apărării din statele membre ale Alianței, două scrisori de intenție pentru grupurile de lucru care analizează participarea la transportul aerian strategic și transportul maritim strategic.

După ceremonia de semnare a celor două documente, ministrul român al apărării a declarat: “Sunt două inițiative ale NATO care datează de un an, în care țările participante investighează posibilitățile punerii în comun a resurselor pe care le au, astfel încât acestea să poată servi interesele Alianței și acțiunile acesteia. În momentul de față, semnarea scrisorilor de intenție exprimă dorința noastră de a participa la aceste grupuri de lucru. Abia după aceea urmează să semnăm memorandumul care, practic, înseamnă angajarea noastră cu mijloace concrete. Este un moment foarte important deoarece de acum încolo Alianța intră tot mai mult într-o fază în care operațiile pe care le angajează vor fi desfășurate la mare distanță de teritoriul național al membrilor, de regulă în afara Europei, iar capacitatea de transport este importantă”.

Imagini video de la semnarea celor două scrisori pot fi obținute accesînd pagina din Internet a Ministerului Apărării Naționale: www.mapn.ro .

Biroul de Presa al M.Ap.N.