Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Eliza Guvir

 


Comunicat nr. 305


COMUNICAT


În perioada 5-9 iulie a.c., la Centrul Regional pentru Managementul Resurselor de Apărare, din Brașov, se va desfășura seminarul anual NATO/PfP pe probleme de informare publică, la care vor participa aproximativ 40 de reprezentanți ai structurilor de relații publice din 18 țări membre NATO și PfP. Activitatea este organizată de Serviciul de Informare Publică al Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE), în cooperare cu Direcția Relații Publice a Ministerului Apărării Naționale al României.
În cadrul seminarului vor fi abordate teme cu privire la provocările actuale ale informării publice în condițiile desfășurării unor operațiuni militare executate de NATO și UE, cu accent pe specificul acțiunilor din Balcani și Afganistan, planificarea informării publice, managementul crizelor și comunicarea în interiorul organizațiilor militare, deosebirile dintre acțiunile psihologice și informarea publică. Totodată se vor dezbate probleme referitoare la specificul informării publice în țările reprezentate la seminar, iar un jurnalist român își va prezenta propria experiență dobândită, în timp, în diverse teatre de operații militare.
Principalele teme vor fi susținute de reprezentanții SHAPE, de directorul Serviciului de Comunicare al Ministerului Apărării din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, de comandantul Școlii de Informare a Apărării (DINFOS) din S.U.A. și de șeful Departamentului de Informare Publică al Școlii NATO de la Oberammergau, Germania.
Serviciul de Informare Publică al SHAPE este structura specializată în sprijinirea conducerii operațiunilor militare ale NATO pe linia informării publice și a relațiilor cu reprezentanții mass-media, având un rol esențial în proiectarea imaginii NATO și SHAPE în rândul populației din diferite zone ale lumii.

Jurnaliștii interesați să participe la sesiunea de deschidere a seminarului sunt așteptați luni, 5 iulie, ora 9.00, la Centrul Regional pentru Managementul Resurselor din Brașov, strada Mihai Viteazu, nr. 160.Biroul de Presa al M.Ap.N.