Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 309


INFORMATIE DE PRESA


Ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, și șeful Statului Major General al Armatei României, general dr. Mihail Popescu, au transmis, în cursul zilei de astăzi, un mesaj de mulțumire tuturor militarilor și structurilor din subordine care au participat la organizarea și desfășurarea manifestărilor comemorative dedicate împlinirii a 500 de ani de la moartea domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt, în municipiul Suceava și la Putna.

Pentru desfășurarea în condiții bune a activităților cuprinse în program, Ministerul Apărării Naționale a sprijinit comisia de organizare și autoritățile administrației locale, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, precum și Uniunea Națională a Veteranilor de Război, cu mijloace de transport, 30 de corturi de comandament destinate servirii mesei și cazării pelerinilor prezenți la manifestări, 200 de paturi echipate și două bucătării rulante de campanie.

Circa 300 de militari din regimentul 30 Gardă și Protocol „Mihai Viteazu” și din Batalionul 17 Vânători de Munte-Vatra Dornei, au executat misiuni specifice de reprezentare, depuneri de coroane și gardă la mormântul voievodului.

De asemenea, cadre militare și personal din Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Comandamentul Logistic Întrunit și Direcția Administrativă și Servicii din M.Ap.N., au asigurat sprijinul logistic solicitat de organizatori.Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.