Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 310


COMUNICAT


Domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, s-a întâlnit, vineri, 2 iulie, la sediul Ambasadei României din Washington D.C., cu Christopher Makins, președintele Consiliului Atlantic al Statelor Unite. Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre organizațiile nonguvernamentale americane și cele românești, precum și despre posibilitatea organizării la București, într-un viitor apropiat, a Adunării Generale a Asociației Tratatului Atlantic. În cadrul întâlnirii, domnul Christopher Makins a apreciat calitatea participării grupului de studenți români la Summit-ul NATO pentru studenți, care s-a desfășurat la Istanbul.

În cursul după amiezii, domnul Encuțescu a vizitat sediul companiei MIC Industries, unde a discutat cu domnul Syed Ahmed, reprezentantul acestei companii, despre utilizarea tehnologiei UBM System în realizarea unor elemente de infrastructură în domeniul militar. De asemenea, la sediul World Bank Institute, oficialul român s-a întâlnit cu directorul acestei instituții, domnul Ziad al Ahdad, fost reprezentant al Băncii Mondiale la București. Discuțiile s-au axat pe modul în care se desfășoară Programul de reconversie profesională a personalului din Ministerul Apărării Naționale.

Sâmbătă, 3 iulie, secretarul de stat Encuțescu s-a întâlnit cu domnul Jeffrey Simon de la Institutul Național de Studii Strategice, pentru a discuta despre stadiul pregătirii seminarului internațional „US realigment and NATO transformation: implications for southeast Europe and greater Black Sea region”, care urmează a se desfășura la București, în zilele de 12 și 13 iulie a.c.
Biroul de Presa al M.Ap.N.