Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 314


COMUNICAT


Miercuri, 14 iulie a.c., două nave aparținând Divizionului 150 Nave Purtătoare de Rachete din Mangalia vor executa, în largul Mării Negre, trageri de luptă cu artileria de la bord.

În cadrul exercițiilor pe mare ale navelor „Pescărușul” și „Lăstunul” va fi evaluată capacitatea echipajelor de a executa trageri reale de artilerie asupra unei ținte navale în derivă, urmărindu-se creșterea coeziunii echipajelor și antrenarea acestora pentru executarea atacurilor cu rachete, efectuarea manevrelor în formații navale și recuperarea oamenilor căzuți în apă, respectând standardele și procedurile specifice Alianței Nord-Atlantice.

De asemenea, pe timpul acestei activități se va etalona aparatura de navigație și vor fi determinate datele evolutive ale celor două nave.

Jurnaliștii interesați să urce la bordul navelor pentru această activitate, ce se va desfășura între orele 6.00-17.00, se vor adresa Compartimentului Informare și Relații Publice al Statului Major al Forțelor Navale. Pentru acreditare este necesară completarea și transmiterea formularului anexat până luni 12 iulie, ora 12.00, la tel/fax 021/230 27 73.
Ambarcarea jurnaliștilor la bordul navelor militare se va face în ordinea primirii solicitărilor, în limita locurilor disponibile.Statul Major al Fortelor Navale