Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 329


INFORMATIE DE PRESA


Marți, 13 iulie a.c, o delegație a Batalionului 280 Infanterie Focșani, condusă de comandantul unității, locotenent-colonelul Victor Dăscălescu, a fost primită de generalul-maior Razig Sharzai, comandantul dispozitivului de securitate al aeroportului din Kandahar.

Pe timpul întâlnirii, desfășurată la reședința oficialului afgan, generalul Sharzai a felicitat detașamentul focșănean pentru modul profesionist în care și-a îndeplinit misiunile potrivit mandatului avut în teatrul de operații din Afganistan, exprimându-și, totodată, convingerea că militarii noului contingent român sosit în Kandahar își vor face pe deplin datoria.

În cadrul discuțiilor, locotenent-colonelul Dăscălescu a mulțumit generalului Sharzai pentru colaborare și sprijinul acordat pe perioada desfășurării misiunii Batalionului 280 Infanterie. De asemenea, ofițerul român a menționat faptul că prin misiunile de tip Village Team, executate în cooperare cu partenerii americani, s-a reușit o îmbunătățire a relațiilor cu populația, sporindu-se astfel încrederea acesteia față de prezența Forțelor Coaliției în zonă.

La finalul întâlnirii, comandantul detașamentului românesc i-a oferit generalului afgan mai multe cadouri simbolice, cel mai important dintre acestea fiind drapelul național.

Corespondență transmisă de căpitanul Toni Ene, ofițerul de relații publice al Batalionului 280 Infanterie, aflat în misiune în Afganistan.


Biroul de Presa al M.Ap.N.