Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 331


COMUNICAT


Miercuri, 14 iulie a.c., a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social din Ministerul Apărării Naționale, desfășurată, la sediul instituției, sub președinția domnului Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice.

La activitate au participat reprezentanții structurilor centrale ale Ministerului Apărării Naționale, veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și retragere și ai Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

Au fost analizate dificultățile întâmpinate în procesul de aplicare a normelor privind acordarea compensației lunare pentru chiria cadrelor militare, disfuncționalitățile identificate în procesul asigurării asistenței medicale pentru personalul armatei, posibilitatea realizării unor cămine-spital pentru veteranii de război și cadrele militare în rezervă și în retragere, precum și situația personalului care locuiește în căminele de garnizoană.

Secretarul de stat Sorin Encuțescu a subliniat necesitatea dezvoltării asistenței medicale primare și ambulatorii, ca metode de reducere a costurilor prestațiilor medicale, precum și a gestionării judicioase a fondurilor alocate procurării de medicamente și materiale sanitar-farmaceutice.

Comisia a decis înființarea unui grup de lucru pentru elaborarea propunerilor de îmbunătățire a normelor care reglementează acordarea compensației lunare pentru chiria cadrelor militare.

De asemenea, s-a reafirmat hotărârea conducerii M.Ap.N. de a nu transfera organelor administrației publice locale căminele de garnizoană și imobilele locuite de personalul armatei.
Biroul de Presa al M.Ap.N.