Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 333


INFORMATIE DE PRESA


Miercuri, 14 iulie a.c., militarii români din campul de la Kandahar au fost vizitați de comandantul grupului expediționar aerian al S.U.A. dislocat în Afganistan, colonelul Joseph Rohret, însoțit de locțiitorul său, locotenent-colonelul Edward Shock, cu ocazia sosirii în teatrul de operații a militarilor Batalionului 281 Infanterie „Bold Eagles” de la Râmnicu Sărat, care îi înlocuiesc pe cei din Batalionul 280 Infanterie din Focșani.

În cadrul briefingului organizat cu această ocazie, locotenent-colonelul Victor Dăscălescu, comandantul batalionului focșănean, a prezentat misiunile executate de la preluarea mandatului, iar locotenent-colonelul Constantin Cărămidariu, comandantul Batalionului 281 Infanterie “Bold Eagles”, i-a informat pe militarii americani asupra capacității de îndeplinire a misiunilor încredințate în zona de responsabilitate. Colonelul Rohret a prezentat modul în care militarii săi vor asigura sprijinul aerian al românilor pe timpul executării misiunilor, precum și modul de evacuare medicală aeriană.

De asemenea, oaspeții americani au vizitat spațiile de cazare, capela militară din camp, punctul de comandă și un stand de tehnică și armament din dotarea militarilor români.

Corespondență transmisă de căpitanul Eugen Ispas, ofițerul de relații publice al Batalionului 281 Infanterie “Bold Eagles”, aflat în misiune în Afganistan.
Biroul de Presa al M.Ap.N.