Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 342


INFORMATIE DE PRESA


În perioada 15-19.07 a.c., Nava-Școală „Mircea”, care participă la competiția nautică „Tall Ships Challange 2004”, a efectuat o escală în portul american Newport. În această perioadă, organizatorii competiției au anunțat rezultatele oficiale ale etapei desfășurate între porturile Charleston și Delaware Bay, în clasamentul final, „Mircea” ocupând locul doi.
Pe parcursul vizitei în Newport, comandantul marșului, contraamiralul de flotilă Petrică Stoica și comandantul navei, comandor Dinu Pamparău au avut o întrevedere cu președintele Colegiului Naval al SUA, contraamiralul Roan Route și au fost primiți de guvernatorul statului Road Island și primarul orașului Newport.

21 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevi ai Școlii Militare de Maiștri a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au participat la o paradă festivă desfășurată pe străzile orașului Newport.

Prezența navei românești în Newport s-a bucurat de un real interes din partea locuitorilor orașului, în cele două zile în care a fost permisă vizitarea navei, la bord urcând peste 4000 de vizitatori.

Mass-media americană a acordat, la rândul ei, ample spații participării velierului românesc la competiție, posturile de televiziune ABC și NBC transmițând reportaje despre „Mircea”- nava simbol a marinei române.

După refacerea plinurilor de apă, alimente și combustibili și finalizarea pregătirilor pentru o nouă etapă, „Mircea” va ridica ancora astăzi, pentru a participa la o paradă navală care se va desfășura în apropiere de Newport.Statul Major al Fortelor Navale